Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:08 26 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, prezentă la exerciţiul de instruire prin simulare „SEESIM 18”

ro

26 Nov, 2018 16:38 488 Marime text
Centrul pentru Jocuri de Război şi Experimetări Doctrinare din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” va găzdui, în perioada 26-29 noiembrie 2018, exerciţiul de instruire prin simulare, „SEESIM 18” (South-Eastern Europe Simulation 2018), din cadrul iniţiativei regionale Procesul Reuniunilor Miniştrilor Aparării din Europa de Sud-Est (South Eastern Europe Defence Ministerial).

Acesta este cel de-al nouălea exerciţiu din seria „SEESIM 18”, la care participă Grecia, Macedonia, România, Turcia, Ucraina şi personal din cadrul comandamentului Brigăzii Multinaţionale din Sud-Estul Europei / SEEBRIG.

În ediţia din acest an, Turcia asigură preşedinţia, România fiind co-director iar, ca element de noutate, Republica Moldova va lua parte la exerciţiu în calitate de participant.

La această ediţie a exerciţiului, România participă cu două centre de instruire prin simulare, Centrul pentru jocuri de război şi experimentări doctrinare (CJRED) al Ministerului Apărării Naţionale şi Centrul mobil de instruire prin simulare virtuală Târgu Mureş al Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, în sprijinul pregătirii participanţilor la exerciţiu, M.A.I. va pune la dispoziţie şi Centrul de pregătire în asistenţă medicală de urgenţă (Caravana SMURD), care va efectua şedinţe de instruire pe simulator şi şedinţe de instruire de prim-ajutor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii