Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Turcescu a câştigat un proces împotriva lui Mircea Badea

ro

03 Dec, 2013 01:43 2392 Marime text
Judecătoria Sectorului 3 a dat câștig de cauză jurnalistului Robert Turcescu în procesul intentat lui Mircea Badea pentru amenințări și instigare la violență. În luna martie, într-o emisiune a Antenei 3, Badea a spus, referindu-se la mai mulți jurnaliști: „Dacă aș trece pe un drum de munte și în stânga e o prăpastie și așa cu două degețele se mai ține de o frunzuliță vreun propagandist d-asta abject, basist hidos, oribil, putred, viermănos, d-asta (…) nu numai că nu îl ajut, mă întorc cu spatele și plec. Mai mult, el a amenințat: „Dacă vreodată în această viață voi avea ocazia să le fac rău, o să le fac rău”. 
La acea dată, EVZ a sesizat CNA, atrăgând atenția că violenţa de limbaj şi jignirile la adresa „inamicilor” sunt o obișnuință în emisiunile lui Badea.
„Nu vreau să se înțeleagă că țopăi de fericire, sau că mi se pare o victorie de trecut în istoria presei românești. Nici nu vorbim despre o decizie definitivă dar vorbim de o acțiune în instanță care a demonstrat că e posibil să încercăm și să reușim restabilirea unui spațiu de echilibru și decență în viața publică românească. 
Este primul proces câștigat de cineva împotriva lui Mircea Badea pentru înjurăturile, amenințările și invectivele proferate sub acoperirea titulaturii de „pamflet”. Sper cu tărie că această formă de evitare a răspunderii în fața justiției, mă refer la „pamfletul de televiziune” să dispară din spațiul audiovizual în forma actuală și îndemn CNA să ia serios în discuție o astfel de temă”, a spus realizatorul B1TV.
Sursa text si foto: evz.ro


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii