Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:31 17 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele selecţiei pentru propunerea de numire a şefului DIICOT, anunţate azi

ro

14 May, 2018 08:03 725 Marime text
Rezultatele selecţiei pentru propunerea de numire a procurorului-şef al DIICOT urmează să fie afişate luni la sediul Ministerului Justiţiei şi să se publice pe pagina Internet a acestuia, potrivit calendarului anunţat începerea procedurii.
 
Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi - Daniel Horodniceanu, actualul procuror-şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.
 
Cei doi au susţinut vineri interviurile.
 
"Mi-a plăcut foarte mult că au citit proiectul de management. Mi-au pus întrebări foarte bune, pertinente, cred că am răspuns corect, o să vedem pe 14 (mai - n.r.)", a declarat Horodniceanu, după interviu.
 
Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
 
Candidaţii au întocmit un proiect managerial privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de procuror-şef al DIICOT. Ei trebuiau să depună şi cel puţin 10 lucrări pe care le-au întocmit în compartimentele în care şi-au desfăşurat activitatea, în ultimii cinci ani, precum şi ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii