Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retrospectiva yahtingului românesc 2014, publicată în Magazin Nautic

ro

25 Dec, 2014 16:58 2227 Marime text


















Lui 2014 putem să-i ataşăm fără tăgadă marca de  Anul  Ebru Bolat , cel mai prolific an în yachtingul românesc  de performanţă, din 1938 și până în prezent, de când acest sport este organizat sub auspiciile unei federații naționale, scrie prof. Octavian Ţacu, care a prezentat  „Retrospectiva yahtingului românesc 2014“, articol publicat în Magazin Nautic.

Ebru Bolat sportivă a Yacht Clubului Regal Român (YCRR), campioană europeană la Clasa  Zoom 8 (Constanţa – aprilie 2014), campioană europeană la Clasa Optimist (Dublin – iulie 2014), vicecampioană mondială la Clasa Zoom8 (Kalovig – august 2014). Nicicând un velist român nu a urcat pe treptele  ierarhiei europene şi mondiale (Campionatul European la Clasa Optimist a fost un concurs “open”, cu participanţi din toată lumea, de pe toate continentele).

O participare numeroasă a veliştilor români a fost înregistrată la începutul lunii mai, la tradiţionala “Regatta Port Burgas”, competiţie din calendarul ISAF (Federaţia Internaţională de Yachting). ”Optimiştii” au  fost  numeroşi  – 78 de ambarcaţiuni. Au câştigat medalii Ebru Bolat (YCRR), Petru Neagu (Electrica Bucureşti), Lauana Boicenco (Electrica Constanţa) – la Clasa Optimist şi echipajul de “470” al Clubului Sportul Studenţesc – Bucureşti, compus din Mihai Făgărăşanu şi Mugur Roşca.
Nu putem omite participarea veliştilor români la a V-a ediţiei a “Regatei de vară Alexandropoulis” – Grecia. Competiţia din 2014 a avut la start nu mai puţin de 103 “Optimişti” şi 63 de veliere la Clasa Laser. Tradiţional, Regata Alexandropulis este o competitive animată de multe  cluburi de pe coasta est a Greciei, din Turcia, Bulgaria şi România.

Fără idoială că după Clasa Optimist (clasa cu cele mai multe ambarcaţiuni în România şi în lume), ca popularitate, urmează Clasa “Laser”- cu diviziunile (categoriile)  Standard , Radial şi 4, 7 – unde cred eu există o animaţie şi un interes deosebit la noi în ţară.

Sursa: Magazin nautic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii