Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul de acces în zona Peninsulară, în dezbatere. Cum poţi obţine permis? Cine are acces liber? (document)

ro

05 Jun, 2017 10:50 5883 Marime text
 

În conformitate cu prevederile art. 7 al Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, se aduce la cunoștința publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a  Municipiului Constanța .Proiectul de hotărâre poate fi consultat:

la sediul primăriei municipiului Constanța din strada Mihail Kogălniceanu nr. 28 – Direcția Servicii Publice - Serviciul Gestionare Servicii Publice. În temeiul prevederilor art. 7, alin. (4) al Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, până la data de 12.06.2017, se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi trimise în scris:
- prin poștă, la sediul din Mihail Kogălniceanu nr. 28 - Direcția Servicii Publice - Serviciul Gestionare Servicii Publice.

Cum poţi solicita permis de acces?

Potrivit regulamentului, zona peninsulara a fost impartita din punct de vedere al destinatiei in zona exclusiv pietonala: faleza Cazino, bd. Tomis, pe segmentul cuprins intre strazile V. Alecsandri si Sulmona si str. Sulmona si Piata Ovidiu, precum si Piata Ovidiu. Alte strazi din cartier au fost catalogate drept ocazional carosabile: Aristide Karatzali, V. Alcsandri, Mircea cel Batran, intre Vasile Alecsandri si Piata Ovidiu, str. Traian, pe acelasi segment, str. Ecaterina Varga, Vantului,Callatis, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rares, Orientului, Canarache, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Crangului, Horia, Revolutiei 22 decembrie 1918, 9 Mai, Maior Sontu, Remus Opreanu, Grigore Tocilescu. Intrare si iesirea in/de pe aceste strazi se va realiza doar prin puncte special amenajate cu bariere ori bolarzi, fiind permisa doar pentru aprovizionare, evenimente culturale, sportive, pentru curatenie si pentru riverani.



Primaria va elibera permise de acces in zona peninsulara, care vor putea fi solicitate doar de catre persoanele care demonstreaza ca locuiesc in zona, pentru firmele al caror sediu se afla acolo, pentru organizatorii de evnimente sau in conditii speciale.

Fara permis vor putea intra numai autovehiculele de interventie ale MAI, IGSU, MApN, SMURD, Ambulanta, ale consulatelor si ambasadelor, ale Prefecturii, Primariei si Consiliului Judetean si autoturismelor care functioneaza in regim de taxi. Pentru evenimente religioase, de genul nuntilor sau convoaielor funerare, accesul va fi permis doar pe durata desfasurarii.

Regulamentul include si toate documentele ce trebuie depuse atunci cand se solicita un permis de acces in zona peninsulara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cristian 07 Jun, 2017 13:23 Toata strada Ecaterina Varga, str. Plevnei si str. Mihail Kogalniceanu sant ocupate de masinile celor care lucreaza la primarie. Riveranii sant norocosi sa prinda un loc de parcare dupa ce termina functionarii primariei programul de lucru. Si curand vor avea si nevoie de un permis anual de acces acasa. O situatie absolut imbecila. Cel care a nascocit prostia asta o avea oare ceva in cap?
  • Gelu 05 Jun, 2017 16:12 Absurd.Mai bine realizați lucrări de pavare corespunzătoare circulației auto.Nu exista in lume pavaj stradal cu dale așa subțiri.Poate puneți condiții si la greutatea omului care circula in zona peninsulara.Taxiurile pot merge,ele nu deranjează?Trebuie sa existe circulație auto in zona,exista societăți la care trebuie sa mergi.Trebuie sa vin cu taxi?Cand ne interziceți sa respiram?
  • Elena 05 Jun, 2017 10:57 Chiar mutam cozile si la Primaria Constanta pentru astfel de permise? Cum strazi cu acces ocazional? Unde scrie asta in Constitutie?