Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:12 24 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandări pentru o deplasare în siguranţă în condiţii de ploaie şi vânt

ro

03 May, 2016 13:00 952 Marime text
 
Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că în mai multe județe din țară traficul rutier se desfășoară în condiții de ploaie. Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică cu cod galben, referitoare la ploi importante cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori în zona montană înaltă (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), valabilă în intervalul 3 mai, ora 9:00 – 4 mai, ora 21:00.      

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

Vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier așadar conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Ti-a placut articolul?

Comentarii