Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:06 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de amploare la Constanţa Recifele artificiale pentru o apă mai limpede, amplasate

ro

14 Jun, 2015 09:00 1687 Marime text
 
Poluarea în Marea Neagră ar putea deveni o amintire pe litoralul nostru. Opt recife artificiale, care vor funcţiona ca nişte bariere de corali, au fost scufundate ieri în zona cazinoului din Constanţa.
 
Aceste structuri au rolul de a purifica apa, prin scoicile care se prind de ele, astfel că în timp turiştii s-ar putea bucura de o apă mai limpede. Proiectul european a fost accesat de vecinii noştri bulgari, care au că parteneri România, Georgia, Turcia şi Ucraina.
 
Recifele construite în Bulgaria au fost scufundate cu ajutorul unei macarele şi a scafandrilor. Cele opt recife, făcute în mare parte din polipropilenă, au fost scufundate la 11 metri adâncime, între port şi cazinoul din Constanţa. A fost aleasă această zona pentru că apropierea de port a transformat-o într-una dintre cele mai poluate întinderi de pe litoralul nostru. Principala parte a recifului este o cuşcă uşoară, pe ale cărei bare se vor fixă midiile. La maturitate, fiecare scoică va ajunge să filtreze până la 50 de litri de apă de mare zilnic, relatează stirileprotv.ro.
 
 


Citește și RECIFE ARTIFICIALE ÎNTRE DIGUL DE LARG AL PORTULUI CONSTANŢA ŞI CAZINO, AMPLASATE DE ONG MARE NOSTRUM


Sursa: stirileprotv.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tiberiu 14 Jun, 2015 16:34 Curenţii marini au o direcţie de deplasare de la nord la sud. Logic este că pentru a avea o apă mai curată ( curată nu va fi vreodată )aceste bariere ( în fapt nişte filtre )să fie amplasate de la Chilia la 2 Mai şi cu lăţime de cel puţin 100 m. La fel de important este ca noi să respectăm normele de mediu iar navele să nu mai spele tancurile în mare. Dacă amenzile vor fi descurajante va fi bine.