Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:23 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacție la dosarul Microsoft Macovei vrea referendum pentru restrângerea imunităţii demnitarilor

ro

28 Sep, 2014 17:27 973 Marime text
Candidatul independent Monica Macovei a anunţat că îi trimite în scris lui Traian Băsescu solicitarea organizării unui referendum, în 16 noiembrie, concomitent cu organizarea celui ce-al doilea tur al prezidenţialelor, privind restrângerea imunităţii parlamentarilor, miniştrilor şi preşedintelui, informează Mediafax.
 
 "Ancheta DNA în cauza Microsoft, în care sunt anchetaţi 9 miniştri din 4 guverne ne arată faţa hâdă a clasei politice, ne arată că această corupţie este transpartinică, ne arată că şi atunci când îi vedem pe politicieni la televizor discutând unul cu altul, prefecându-se că se ceartă, că au opinii diferite, în realitate, în spatele cortinei, toţi lucrează împreună şi toţi iau mită şi toţi fac aranjamente, toate acestea pe banii noştri. Cea mai mare parte a clasei politice a ajuns o cangrenă, care ne suge de bani, care ne minte, care ne înşeală, care ne păcăleşte. Şi până la urmă vedem că nu este nicio diferenţă între cum au acţionat oamenii din aceste partide (...) Toate se duc la bani, lucrează împreună să fure din banii noştri", a declarat, astăzi, Monica Macovei,  într-o conferinţă de presă, scrie Mediafax.


De asemenea, Macovei a dorit să felicite DNA-ul pentru anchetă, reamintit că a creat această instituţie în 2005 şi ca preşedinte îi va asigura independenţa în continuare.

Monica Macovei a completat susținând că, având în vedere această realitate, îi solicită preşedintelui Traian Băsescu "să facă toate demersurile pentru organizarea unui referendum în data 16 noiembrie 2014 cu următoarea întrebare:Sunteţi de acord ca parlamentarii, miniştrii şi preşedintele României să nu beneficieze de nicio formă de imunitate, cu excepţia opiniilor politice? Iar răspunsul trebuie să fie simplu: da sau nu".

Ti-a placut articolul?

Comentarii