Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:44 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie de amploare a polițiștilor de la Transporturi. Zeci de dosare penale au fost întocmite

ro

19 May, 2018 12:20 565 Marime text
În urma acțiunilor derulate de polițiști, în ultima săptămână, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost întocmite 82 de dosare penale, 31 de persoane fiind surprinse în flagrant delict. Au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 45.000 de lei și confiscate bunuri în valoare de peste 400.000 de lei.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada  12–18 mai a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi din toată țara au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.
 
Astfel, polițiștii au efectuat controale în 358 de stații de cale ferată şi au patrulat în 390 de trenuri de călători.
 
În urma verificărilor, au fost depistate 7 persoane date în urmărire națională și 7 minori lipsiți de supraveghere, aceștia fiind predați familiilor sau internați în centrele de plasament.
 
De asemenea, polițiștii au identificat 3 persoane cu afecțiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti și 2 persoane deținătoare de droguri și aflate sub influența acestora.
 
Polițiștii au întocmit 82 de dosare penale, în cadrul cărora se fac cercetări  pentru comiterea de infracțiuni, majoritatea de contrabandă, evaziune fiscală, prostituție și proxenetism, furt, braconaj piscicol și infracțiuni la regimul circulației.
 
De asemenea, polițiștii au depistat în flagrant delict 31 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. În dosarele penale instrumentate, 4 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.
 
Pentru prevenirea și depistarea faptelor de natură penală și contravențională, la nivelul Poliției Transporturi au fost desfășurate 20 de acțiuni care au vizat siguranța transporturilor, siguranța și securitatea pe apă, braconajul piscicol, migrația ilegală și contrabanda.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 45.000 de lei.
 
Au fost indisponibilizate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 400.000 de lei, printre care instrumente ilegale de pescuit în valoare de peste 20.000 de lei și 90 de kilograme de pește.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii