Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Războiul între Frățilă și Fercală COMCM a vândut acțiuni din SCUT Constanța. SIF 3 Transilvania nu e de acord

ro

29 Aug, 2014 16:39 2124 Marime text
SIF3 Transilvania cere Tribunalului Bucureşti o hotărâre prin care să se constate nulitatea absolută a tranzacţiilor bursiere prin intermediul cărora "COMCM" a vândut către "Alexa Business & Investments" SRL, un pachet de 18,26% din acţiunile "SCUT" Constanţa, reducându-şi participaţia de la 64% la 45% din capitalul social, potrivit Bursei de Valori Bucureşti. 

Procesul SIF3 este intentat în contradictoriu cu "COMCM" SA Constanţa, "Alexa Business & Investments" SRL Constanţa, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Depozitarul Central . Totodată, SIF Transilvania  mai cere și suspendarea dreptului de vot aferent acţiunilor ce au făcut obiectul tranzacţiilor contestate, până la soluţionarea pe fond a procesului.

SIF3 s-a adresat instanţei, în contextul în care, de câteva luni Constantin Frăţilă, unul dintre cei mai mari acţionari ai SIF3, este în conflict cu preşedintele executiv al SIF Transilvania, Mihai Fercală, mai scrie bursa.ro.

COMCM este controlată de SIF Transilvania (SIF3), cu o participaţie de 56,7%, iar Frăţilă deţine împreună cu familia 31,6% din capitalul social. În trecut, între Frăţilă şi SIF Transilvania a mai existat un conflict pentru controlul Scut Constanţa, societate unde COMCM are 64,0071% din capital, iar fostul arbitru din Divizia A de fotbal 32,7660%. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii