Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Război între hackerii de la Anonymus şi cei islamişti

ro

18 Jan, 2015 10:17 1662 Marime text
Propaganda musulmană ia amploare pe internet. Mesajele sunt concepute să aibă impact în toate mediile sociale. Unele înfăţişează imaginea războinicului atotputernic, altele abordează aspecte ale credinţei islamice şi îndeamnă la convertire, şi o altă categorie e legată de decadenţa lumii occidentale. Mai mult, după atacul de la sediul publicaţiei Charlie Hebdo, a început un război între hackerii creştini şi cei musulmani, relatează stiri.tvr.ro
 
Imaginile care abundă pe internet subliniază capacitatea de luptă a soldaţilor jihadişti şi succesul lor în bătălii. Adesea sunt însoţite de texte legate de justeţea acţiunilor grupărilor extremiste.
 
Alte site-uri musulmane promovează nevoia convertirii la islam şi chiar oferă asistenţă online 24 de ore din 24. Propaganda în spaţiul virtual a făcut deja victime şi printre bărbaţi, dar şi în rândurile femeilor. Majoritatea celor care s-au lăsat convinşi sunt tineri. Psihologii ştiu care sunt profilurile celor ce cad pradă manipularii.
 
Atacul sângeros de la Paris, în cursul căruia au murit 12 persoane, a declanşat un război pe internet, între hackerii de la Anonymus şi hackerii islamişti, care ar susţine mişcările extremiste.
 
"Vom bloca toate site-urile care aparţin teroriştilor, vom face publice toate datele pe care le vom găsi despre fiecare terorist. Pentru Al-Qaida, ISIS şi pentru toate celelalte grupări teroriste: operaţiunea Charlie Hebdo a început".
 
Hackerii islamici atacă de câţiva ani site-uri ale unor publicaţii şi firme din diferite ţări, prin blocarea acestora şi afişarea unor mesaje de la simple texte până la videoclipuri de câteva minute.
 
Conform unei analize a experţilor ONU, citată de jurnaliştii britanici, până la mijlocul anului 2014 în jur de 15.000 de bărbaţi, dar şi femei, din 80 de ţări s-au alăturat extremiştilor de la ISIS.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii