Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul Inspecției Judiciare arată că Victor Ponta a afectat reputația procurorului Jean-Nicolae Uncheșelu

ro

29 Sep, 2015 20:01 1297 Marime text
 
Inspecția Judiciară a stabilit că premierul Victor Ponta a afectat reputația procurorului Jean-Nicolae Uncheșelu.
 
Acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza unor declarații pe care premierul le-ar fi făcut la adresa acestuia.
 
Potrivit raportului IJ, Victor Ponta a adus atingere independenței magistraților.
 
Victor ponta a declarat după trimiterea sa în judecată, în dosarul „Turceni-Rovinari”, că „singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră”.
 
„Acesta inventează fapte și situații neadevărate de acum zece ani", a mai declarat premierul Ponta la adresa lui Jean-Nicolae Uncheșelu.
 
Miercuri, Victor Ponta declara în cadrul unei emisiuni televizate, că nu a afectat independenţa justiţiei prin afirmaţiile făcute la adresa procurorului. Tot el susținea că este dreptul său să se apere.
 
„Vreau să fie foarte clar. Domnul procuror m-a acuzat de nişte lucruri. (...) Nu mai vorbesc după ureche. Eu am văzut ce zice el într-un act oficial şi sunt nişte invenţii. E dreptul meu să mă apăr (...) Nu am afectat nici independenţa justiţiei, nici n-am vorbit în general despre instituţii, pur si simplu m-am apărat şi mă voi apăra. Sper că măcar în faţa judecătorilor să am voie să spun că procurorul greşeşte (...) Doar pe vremea lui Stalin dacă nu te duceai să spui că eşti vinovat te scoteau din sală şi te bateau bine până spuneai”, a mai comentat Victor Ponta.
 
Vă remintim că, premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul „Turceni-Rovinari”, în care este acuzat de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.



Sursa foto: expresmagazin.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii