Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jean Uncheşelu, procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta, vrea să plece din DNA

ro

09 Jun, 2018 00:00 2438 Marime text

Consiliul Superior al Magistraturii va analiza în proxima şedinţă nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de Jean-Nicolae Uncheşelu de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie. Magistratul solicită continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj sau la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.
 
În prezent, Uncheşelu derulează activităţi specifice la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din Direcţia Naţională Anticorupţie.
 
Amintim că, în luna septembrie 2015, Uncheşelu a dispus trimiterea în judecată a lui Victor Viorel Ponta, fost avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel“, fost prim-ministru al României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor. În cauză, Victor Viorel Ponta a fost achitat, decizia nefiind una definitivă.
 
Jean-Nicolae Uncheşelu este absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii, el promovând examenul de capacitate organizat în perioada 6 august - 13 decembrie 2010. La data de 2 februarie 2011, Uncheşelu a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, prin decret prezidenţial, acesta fiind semnat de preşedintele României, pe atunci Traian Băsescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii