Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:46 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Turcan atrage atenţia că unul din patru copii nu este școlarizat

ro

04 Jun, 2015 00:31 997 Marime text
 
Vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan  atrage atenția că "unul din patru copii nu beneficiază de un drept constituțional la învățătură. Unul din patru copii este abandonat de Statul român, de către Guvernul Ponta”.
Ea arată că datele furnizate de către Institutul Național de Statistică (INS) arată faptul că 27% dintre copiii care ar trebui să frecventeze școala nu sunt cuprinși în sistemul de educație: "700.000 de copii din România nu merg la școală. Este echivalentul a 28.000 de clase a câte 25 de elevi, adică 1.400 de școli medii. Tot INS ne confirmă faptul că aproximativ 19.000 de copii (9%) lipsesc anul acesta de la clasa pregătitoare. Când Ponta spune că toți copiii au smartphone-uri și acces la internet, atunci trebuie să răspundă clar și la întrebarea: unde sunt acești copii ? De ce nu sunt în clasa pregătitoare ?".
Vicepreședintele PNL afirmă că PSD "nu știe unde sunt acești copii, deoarece a populat inspectoratele cu clientela PSD, avidă de funcții nemeritate și bani obținuți ușor. Nici inspectoratele școlare, nici Ministerul Educației nu au venit cu rapoarte anuale de câțiva ani. Ponta s-a învățat să ascundă sub preș toate problemele".
Deputatul a mai afirmat că "lui Victor Ponta îi convine de minune această situație: nu mai trebuie să construiască și să întrețină 1.400 de școli, să plătească salariile profesorilor și alocațiile elevilor! Totul este un calcul meschin pe seama copiilor. PSD, cu bună știință, îngroașă rândurile asistaților social."
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii