Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Prună despre protestele din ANP

ro

30 Sep, 2016 17:14 1673 Marime text
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a spus, la Sinaia, referindu-se la protestele sindicaliștilor din penitenciare, că „în foarte scurt timp” va avea o soluție pentru această problemă.

„Despre revendicările sindicatelor discut cu domnul ministru Pîslaru și eu cred că în foarte scurt timp o să am o soluție care să fie convenabilă sistemului penitenciar din România. Fac acest lucru nu pentru că mi-au cerut sindicatele și regret că au făcut aceste proteste și nu au avut răbdarea să aștepte. Fac acest lucru pentru că e obligația mea de ministru, deci o făceam oricum, cu sau fără proteste”, a spus Prună, conform Agerpres.

„Eu cred că, de când am venit ministru, am dat sistemului penitenciar, celor care lucrează, instrumentele care le lipseau și anume un regulament, că nu îl aveau, și pentru că discutăm despre salarizare, o să reamintesc public că, prin Ordonanța 20, am dat un spor de asistență socială de 25% pentru cei care lucrează în penitenciare. Nu pentru toți, că nu toți lucrează în mod nemijlocit cu deținutul. (...) Îmi fac datoria de ministru și față de unul și față de ceilalți. În plus, am adus o nouă conducere la nivelul ANP, conducere formată din directori de penitenciar care au o experiență mare în spate, care erau în sistem înainte să fi venit eu ca ministru. Numai astea sunt câteva măsuri pe care le-am făcut ca ministru și cred că nu e totul, dar este foarte mult mult pentru un mandat foarte scurt. Dar disting situația personalului care lucrează de situația persoanelor condamnate”, a mai spus Prună.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii