Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:40 29 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce soluţii are ministerul Justiției pentru grefierii care protestează

ro

07 Oct, 2016 19:27 1309 Marime text
Ministrul Justiției, Raluca Prună, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai grefierilor prezenți la mitingul organizat de Federația Projust, la discuții luând parte membri afiliați și neafiliați federației sindicale și membri ai CSM.
 
Potrivit unui comunicat al MJ, în urma consultărilor s-au agreat mai multe puncte.
 
În ce privește Regulamentul de ordine interioară al instanțelor, personalul auxiliar va transmite Ministerului Justiției propuneri și observații privind documentul, în principal cu privire la termenele de efectuare a lucrărilor și corelarea cu termenele din legislația primară. Ministerul Justiției va analiza aceste propuneri și va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii.
 
De asemenea, referitor la Statutul personalului de specialitate — Ministerul Justiției va iniția o nouă procedură legislativă, pe baza proiectului de lege privind statutul personalului de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, promovat în anul 2011.
 
Cât privește salarizarea unitară la nivel național, Ministerul Justiției va sprijini curțile de apel în determinarea unitară a nivelului de salarizare, eliminând discrepanțele existente în prezent între acestea.
 
Întrucât problemele expuse necesită consultări și cu alte organizații sindicale ale acestei categorii de personal, precum și cu reprezentanți ai personalului neafiliat organizațiilor sindicale, în ultima săptămână a lunii octombrie Ministerul Justiției va programa o întâlnire cu participarea acestora. La întâlnire vor fi invitați reprezentanți ai CSM și ai Școlii Naționale de Grefieri, se arată în comunicatul MJ.
 
Câteva sute de grefieri au protestat, vineri, în fața sediului Ministerului Justiției, nemulțumirile fiind legate de salarizare, lipsa de personal sau condițiile de muncă și lipsa unui statut al personalului auxiliar din instanțe și parchete.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii