Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat, despre situația celor doi pacienți transferați astăzi în Germania

ro

10 Nov, 2015 23:36 1295 Marime text
 
În această seară o aeronavă de tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a fost planificată să execute o misiune umanitară de urgenţă către Germania, de pe Baza 90 Transport Aerian, pentru transferul a doi pacienţi răniţi în incendiul de la Clubul „Colectiv”.

Astfel, la sosirea aeronavei, secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a dat câteva informații privitoare la cele două paciente transferate în această seară la două spitale din Germania. 

„Două paciente, dintre care una este de la Spitalul Bagdasar și cealaltă pacientă este de la Spitalul de Arși. Ambele paciente sunt intubate, ventilate, urmând să ajungă în Germania. Una din paciente va ajunge la spitalul din koln și cealaltă la un spital specializat pentru arsuri. Avionul va face două escale, prima dată la Koln unde o să lase pacianta mai gravă, după care se va întoarce la un aeroport al forțelor aeriene americane, o bază americană unde va ateriza și de acolo ne așteaptă ambulanțe în ambele locuri de la armata germană care va transfera pacienții cu medici către locațiile unde sunt transferați. Decizia transferului s-a luat în cursul acestei zile în urma vizitei colegilor din Germania și din Franța și care au decis că pe acești doi pacienți îi iau”, a precizat Raed Arafat în această seară. 

De asemenea, el a mai precizat că mai este un pacient care este în așteptare pentru Franța, dar cu o condiție. 

„Dar numai cu condiția, daă starea lui se îmbunătățește, în rest cred că situația acum începe din punct de vedere al pacienților grav și critici să se stabilizeze”, a conchis Arafat. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii