Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:36 18 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat Cod roșu de urgență. 510 persoane, evacuate preventiv

ro

12 Oct, 2016 15:39 1753 Marime text
Imagini pentru codul roșu de urgențăȘeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat, astăzi, că în județul Galați a fost activat codul roșu de urgență, 510 persoane fiind evacuate preventiv din trei localități afectate de inundații, informează Agerpres.

Pentru persoanele evacuate există, potrivit acestuia, posibilitatea de cazare temporară.

„Situația la acest moment este mai delicată în județul Galați, unde sunt mai multe localități afectate și care se află sub cod roșu (meteorologic - n.r.). Am decurs la activarea grupei operative pe plan național a IGSU care funcționează în cadrul Centrului Național de Coordonare la minister, împreună cu colegii de la Departamentul pentru Situații de Urgență, iar la nivelul județelor care sunt afectate și mai ales la nivelul județului Galați sunt activate grupele operative. La Galați a fost crescut nivelul de alertă al ISU Galați la cod roșu, adică sunt chemați aproape toți cei care lucrează în cadrul inspectoratului pe linie operativă să asigure intervenția și, în același timp, Comitetul pentru Situații de Urgență Județean și comitetele locale sunt activate", a declarat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, în prezent, au fost trimise forțe de sprijin către zonele din Galați: motopompe cu capacitatea de zece mii și trei mii de litri pe minut, ce urmează să ajungă în ariile afectate cu unitatea specială de intervenție a IGSU de la Ciolpani și cu echipe de la Călărași și de la Ialomița.

„În același timp, monitorizăm situația și, dacă va fi nevoie de completarea acestui sprijin, o să o facem", a spus Raed Arafat care a subliniat că forțele suplimentare vor sta în zonele afectate cât timp este nevoie.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii