Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:58 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. „Nu pot să trăiesc în fiecare zi cu geanta în mână“ Radu Mazăre, urmărit penal şi de DNA Constanţa

ro

20 Mar, 2015 12:16 2079 Marime text
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, merge, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa, la ora 13.00.

Mazăre va da explicaţii într-un dosar pe care procurorii DNA Constanţa îl instrumentează în legatură cu terenul de sub clădirea Castel din staţiunea Mamaia.

Dosarul este instrumentat de Andrei Bodeanu, procurorul DNA Constanţa.

UPDATE 2, ora 14.10

Mazăre a ieșit din sediul DNA după câteva minute, în condițiile în care avea la el o geantă cu strictul necesar în situația în care ar fi fost reținut.

„A durat puțin și am și ieșit pe ușa din față de data asta. (...) Procurorul m-a încunoștiințat că a pus în mișcare urmărirea penală pentru terenul de la castel, vândut în 2004, pentru terenul de la cazinou, ăla din 2007 pentru care sunt anchetat, adică sunt în proces la București, pentru că nu am dat afară funcționarii publici în 2008 și pentru că primăria nu a executat o hotărâre de instanță unde noi și cei subordinea mea spunem că nu putea fi executată. (...) Sunt patru bucăți de abuz în serviciu. Nu este un nou dosar, este dosarul vechi. (...) Au fost trimise documente, DNA a făcut o expertiză cu un expert din Piatra Neamț care spune că, spre exemplu, la terenul care este în jurul castelului, el a fost subevaluat, pentru că acolo dacă s-ar fi construit un ansamblu rezidențial, terenul n-ar fi costat 24 de euro și ar fi fost 94 de euro. Sigur că acolo nu era PUZ, sigur că este monument istoric, sigur că este iarbă cum o vedeți și acum. Prețul atunci l-a stabilit evaluatorul angajat de primărie pe bază de licitație, care evaluator, între timp, din 2004 și până acum a devenit președintele evaluatorilor din România", a declarat primarul Constanței la ieșirea din sediul DNA.

Acesta a menționat că nu este vorba de retrocedări, ci de vânzări de terenuri.

„Acolo nu sunt retrocedări, sunt vânzări stabilite de consiliul local, evaluate de evaluator, negociate nu sub valoarea evaluării de către o comisie a consiliului local și aprobată vânzarea de consiliul local. După ce cetățeanul semna cu comisia consiliului local și plătea avansul, primarul semna contractul. Eu singur sunt acuzat și nimeni altcineva", a mai afirmat Radu Mazăre.

UPDATE 1, ora 13.22

Radu Mazăre a ajuns la sediul DNA Constanţa. Edilul-şef al Constanţei a declarat că s-a săturat de politică.

„Nu îmi mai trebuie politică nici administraţie! Nu pot să trăiesc în fiecare zi cu geanta în mână“, a declarat primarul Constanţei.

Întrebat dacă este posibil să revină asupra deciziei de a se retrage din politică şi de la conducerea primăriei, Radu Mazăre a răspuns: „În proporţie de 90%, nu. Nu mai vreau. Nici care, nici defilări. Nu contează ce vrea partidul pentru că am şi eu şi familia mea şi prietenii mei dreptul să trăim. Nu mai pot să stau tot timpul cu geanta după mine (...) Nu mă mai interesează primăria, după cum nu mă mai interesează nimic în politica românească".

Primarul din Constanţa nu şi-a disimulat nici nemulţumirea faţă de PSD.

„Este un partid cu lideri timoraţi şi complexaţi", a declarat Radu Mazăre.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii