Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. RADET Constanţa acuză Furt de energie termică din sistemul municipal de termoficare (galerie foto)

ro

10 Jun, 2016 14:40 4110 Marime text

Conducerea RADET Constanța se află pe strada Poporului nr. 2 C, unde spune că a depistat un posibil furt de energie termică din sistemul municipal de termoficare. “La această adresă funcționează un bar care sustrage apa caldă din sistemul municipal fără să plătească”, conform unei informări RADET.
 
UPDATE 1, ora 15.50

Contactat telefonic, directorul general al RADET, Liviu Dorel Popa, a făcut o serie de precizări cu privire la acest subiect.

„Într-o acţiune de depistare a furturilor de apă caldă pe care o desfăşurăm în mod regulat, lucrătorii RADET au depistat un branşament clandestin, pe strada Poporului, la un bar. A fost conectată o instalaţie frauduloasă care alimenta cu apă caldă un robinet din incinta barului. Apa caldă care era consumată în bar nu se înregistra nicăieri şi figura ca pierdere la RADET.
 
În urma controlului, am făcut un proces verbal de constatare, care a fost semnat şi de proprietarii barului. Facem şi calculul sumei. Evaluarea se face pe normă de consum nr 29/23.12.2993 actualizată de Ordinul 343/2010 al ANRSC. Cantitatea de căldură lunară alocată pe bază de barem spaţiilor (necontorizate) din categoria «Bufete, bodegă, bar, patiserii» este de 6,400 MWh/robinet pe timp de iarnă şi de 5,233MWh/robinet pe timp de vară. Consumul însumat reprezintă 180 Gcal. Pe ultimii trei ani acest bar a consumat 180 Gcal x411,82lei/Gcal =74.127 lei, adică aproximativ 16.500 euro, inclusiv TVA. Aceasta este valoarea prejudiciului creat prin sustragere de energie termică.  

În mod normal, dacă se achită suma, nu are rost să deschidem alte acţiuni pentru recuperare. În caz contrar, vom face demersurile necesare”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Liviu Popa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii