Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Putin s-a scufundat cu un minisubmarin în Marea Neagră

ro

19 Aug, 2015 08:56 1655 Marime text
 
Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a scufundat la bordul unui minisubmarin în Marea Neagră, în largul peninsulei Crimeea, în cadrul unei expediţii a Societăţii Geografice Ruse, scrie romanialibera.ro.

Astfel, Putin a coborât la adâncimea de 83 de metri, într-o călătorie subacvatică exotică în largul coastelor Crimeei. În timpul călătoriei de 45 de minute, preşedintele rus a putut vedea o galeră bizantină scufundată, care ar data din secolul IX sau X.

„Galera este destul de greu de văzut, pentru că este acoperită de 40 de centimetri de mâl, dar nava are 27-30 de metri lungime şi 13-15 metri lăţime", a declarat el ulterior, adăugând că a văzut de asemenea numeroase amfore.

În conferinţa de presă după această scufundare, Putin a mai afirmat că s-ar putea aventura la aceeaşi adâncime într-un costum de scafandru, dar că va lăsa această sarcină în seama scafandrilor profesionişti, potrivit agenţiei TASS, citată de romanialibera.ro.

Putin a felicitat Societatea Geografică Rusă cu ocazia împlinirii a 170 de ani, apreciind că astfel de expediţii sunt esenţiale "pentru a înţelege cum s-a stabilit identitatea naţională a Rusiei".

Vladimir Putin a mai făcut expediţii subacvatice. În iulie 2013, el a efectuat o călătorie cu un minisubmarin pentru a examina vestigiile fregatei Oleg, scufundată în Golful Finlandei în 1869.

În 2011, după ce a făcut scufundări în Golful Taman din Marea Neagră, Putin s-a întors cu două urne antice greceşti. În 2009, el s-a scufundat la bordul unui submarin în lacul Baikal, cel mai vechi şi mai adânc din lume.



Sursa text + foto: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii