Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest la Bucureşti „Portul Constanţa nu este harem sau car alegoric”

ro

19 Mar, 2014 16:38 2776 Marime text

Protestul susţinut astăzi de aproximativ 600 de  sindicalişti în faţa Ministerului Transportului, a fost întărit de lozinci precum „Portul Constanţa este al ţării, nu al poftelor voastre”,  „Portul Constanţa nu este club de noapte” sau „Portul Constanţa nu este harem sau car alegoric”.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare Constanţa, au cerut preşedintelui Traian Băsescu să adopte o poziţie oficială faţă de trecerea Portului Constanţa la consiliul local. Totodată, aceştia au anunţat că dacă portul va fi totuşi transferat consiliului local şi autoritatea portuară va fi listată la bursă, activitatea în port va fi oprită.

La protesc a participat şi preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin. Acesta a arătat importanţa Portului Constanţa, prin faptul că este o poartă de intrare în UE, iar activitatea desfăşurată în el contribuie la PIB cu 8-10 la sută pe an.

Rezultatul portestului a fost invitaţia prin care Ministrul Transporturilor, Dan Şova îi invita pe reprezantanţii BNS la discuţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii