Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest de amploare în Piața Victoriei. Mii de sindicaliști din Sănătate participă la protest. Sunt și sindicaliști de la Constanța (galerie foto-video)

ro

26 Apr, 2018 12:05 2048 Marime text
Mii de sindicaliști din Sănătate participă astăzi la un miting de amploare în Piața Victoriei din București. Poliţia a restricţionat circulaţia rutieră în Piaţa Victoriei, unde se află deja câteva mii de protestatari.
 
Potrivit Agerpres.ro, sindicaliştii afişează bannere cu mesaje precum "Dacă nu ne măriţi sporul, hai să mirosiţi formolul", "Egalitate pentru toţi", "Dreptate pentru TESA" şi "Legea voastră unitară dezbină întreaga ţară".
 
Vicepreşedintele SANITAS, Romeo Sandu, a declarat pentru AGERPRES, că la miting sunt aşteptaţi peste 10.000 de sindicalişti din Sănătate din toată ţara iar principala nemulţumire este legată de diminuările salariale.
 

"Principalele nemulţumiri sunt legate de scăderea salariului net şi plafonarea sporurilor la 30%. Ministerul Sănătăţii a dat procente foarte mici la unele spitale, precum cele de profil şi de urgenţă, iar aici sunt probleme foarte mari", a spus Sandu.

 
El a arătat că oamenii s-au săturat să fie minţiţi la televizor că le vor creşte salariile, în timp ce, în realitate, acestea au scăzut odată cu transferul contribuţiilor.
 
Sindicaliştii aşteaptă să fie chemaţi la discuţii de către reprezentanţii Guvernului.
 
Protestul este autorizat în intervalul orar 11:00 - 14.30.
 
Mitingul de joi din Bucureşti va fi urmat de o grevă de avertisment pe 7 mai, iar în data de 11 mai se intenţionează declanşarea unei greve generale în sistemul de sănătate şi asistenţă socială, conform unui comunicat de presă al Federaţiei Sanitas.
 
Principalele revendicări ale Federaţiei SANITAS vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.
 
La acțiunea de protest participă și sindicaliști de la Constanța. Peste 650 de oameni din județul Constanța au plecat în această dimineață către Capitală.

Au plecat autocare de la Negru Vodă, de la toate centrele de acolo, e la Spitalul Municipal Medgidia, de la Sanatoriul Balnear, de la Eforie Nord, de la Techirghiol, de la Spitalul Orăşenesc Hârşova dar şi de la Spitalul Municipal Mangalia. 

Sursa : Agerpres.ro
Sursa foto-video: Facebook/Sanitas Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii