Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest al angajaților CNAS, la Constanța (FOTO+VIDEO)

ro

06 Nov, 2023 09:52 2082 Marime text





 
  • Casa de Asigurări de Sănătate Constanța  au informat asigurații, furnizorii, precum și agenții economici, că din data de 02.11.2023, începând cu ora 09:00 nicio operațiune specifică obiectului de activitate al instituției nu va mai fi posibilă.

Toți angajații din cadrul caselor de asigurări de sănătate, la nivel național, protestează prin întreruperea lucrului pentru o perioadă nedeterminată.
 
Angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate și ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești au intrat  în protest generalizat pe perioada nedeterminată.

Și angajații de la CNAS Constanța au protestat astăzi, 6 noiembrie, la sediul instituției.

Motivul nemulțumirii angajaților este, în principal, nivelul de salarizare, cer salarii decente, conform muncii depuse și blocarea posturilor, faptul că nu se fac angajări, în ciuda promisiunilor deșarte ale guvernului, potrvit spuselor acestora.

Viorica Toma, consilier la Servicul decontare furnzori de servicii medicale, medici specialiști, susține că are un volum de muncă care nu este salarizat conform muncii depuse.

„ Am un număr de 238 de furnizori, care include un număr de 700 de medici de specialitate. Sunt zile în care vin la 7 dimineața la serviciu, deși programul de muncă începe de la 8. 30 și poate că stau până la  7 seara, ca să-mi termin treaba. Salariul este de consilier superior și este 4800 de lei, cu sporul inclus și cu norma de hrană”, spune angajata.

„Din 2018 am fost încadrați într-o grilă de salarizare și de atunci nu s-a  mai modificat nimic, suntem la mâna guvernanților”, declară și Ion Silviu Constantin.

„Această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog și de așteptare, am constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceștia le au, nu se găsesc soluții. Însă sunt găsite soluții satifăcătoare și imediate pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariați, transmit și  reprezentanții Blocului Național Sindical (BNS)”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii