Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunerile Guvernului, refuzate de primari. „Să vedem dacă parlamentarii au curaj să voteze acest buget”

ro

31 Jan, 2019 21:20 1176 Marime text

Asociația Municipiilor din România respinge propunerea Ministerului de Finanțe privind bugetele locale, informează digi24.ro.

Guvernul le-a propus primarilor o cotă de 60% din impozitul pe venit, dar le-a cerut să preia cheltuielile sociale, care ar ajunge la 6,4 milioane de lei.

Edilii „resping categoric” această propunere.

De asemenea, ei cer, într-o scrisoare trimisă premierului Dăncilă, ca Guvernul să susțină integral, din bugetul de stat, sistemul de protecție a acopilului și a persoanelor cu dizabilități.

Primarii mai cer, de asemenea, să li se dea proiectul de buget pe 2019 pentru consultare.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus la Digi24 că edilii se vor adresa Parlamentului.

„Noi am trebuia să primim 67%. Am fost generoși și am spus să primim 60%, să rămână mai mulși bani la bugetul de stat. Dânșii, în schimb, au vrut să ne ofere 60%, cu condiția să preluăm cheltuieli de peste 4 miliarde de lei, ceea ce pentru administrația locală este de neacceptat. Asta înseamnă că, în loc de Guvernul României, fiecare cetățean din România trebuie să bage mâna în buzunar ca să strângem un miliard de euro să facem acele plăți pe care Guvernul dorește să ni le impună”, a spus Gheorghe Falcă.

„Am cerut de urgență să vedem și noi bugetul, pentru că realitatea este clară, bugetul se închide pe administrația locală. Dacă până în acest moment bugetul nu este la transparență, el va fi prezentat sâmbătă și apoi de urgență, până pe 14 sau 15 februarie bugetul trebuie aprobat, și noi simțim că am fost umiliți. Încă o dată, cetățenii o să plătească pentru Guvernul României,” a adăugat el.

„Nu avem decât să ne adresăm parlamentarilor, pentru că și parlamentarii sunt reprezentanții cetățenilor, deja fiecare administrație lucrează la imaginea bugetului local pe aceste cheltuieli. Noi deja avem pe structura noastră de lucru bugetele unor orașe și la final primarii au spus: faliment, se închide. Le vom arăta parlamentarilor realitatea din unitățile administrative din județele din care ei provin și să vedem dacă au curaj ca, în fața cetățenilor, să voteze acest buget”, a mai spus Gheorghe Falcă.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii