Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Transdanube.Pearls - Rețea de mobilitate sustenabilă de-a lungul Dunării“, la Tulcea. Vizită de studiu în Delta Dunării

ro

08 Oct, 2018 15:09 1562 Marime text

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, a participat la începutul acestei luni la una dintre etapele proiectului „Transdanube.Pearls - Rețea de mobilitate sustenabilă de-a lungul Dunării“, coordonat de Agenția de Mediu din Austria și finanțat în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020, Axa Prioritară 3 „Conectivitate în Regiunea Dunării“, Obiectivul Strategic 3.1 „Sprijinirea sistemelor de transport ecologice și sigure și a accesibilității egale în zonele rurale și urbane“.

Astfel, în perioada 1 octombrie – 3 octombrie 2018, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est a organizat o vizită de studiu în Delta Dunării, la care au fost invitați să participe partenerii și stakeholderii proiectului Transdanube.Pearls. Vizita de studiu a avut ca scop mobilitatea sustenabilă în Delta Dunării, pe traseul Tulcea, Crișan, Letea, Sulina și Sfântu Gheorghe, potrivit CJT.

Mobilitatea sustenabilă este obiectivul principal al proiectului Transdanube.Pearls, având scopul de a  implementa o rețea de destinații (așa-numitele „Perle”) angajate în mobilitatea sustenabilă în turism. Această rețea va oferi vizitatorilor posibilitatea de a călători ușor către, de-a lungul și între destinațiile de-a lungul Dunării prin folosirea trenului, autobuzului, bicicletei și navei, prietenoase cu mediul.

În cadrul programului vizitei de studiu, au fost făcute prezentări privind infrastructura de mediu și de turism în localitățile Crișan, Sulina și Sfântu Gheorghe, perspectivele dezvoltării Planului de Mobilitate în Delta Dunării și trasee de ciclism în Delta Dunării.



Proiectul  Transdanube.Pearls a demarat la începutul anului 2017 și va dura doi ani și jumătate. Programul Interreg Transnațional Dunărea cofinanțează Transdanube.Pearls cu un buget total de 2,9 milioane de euro. Din proiect fac parte 15 organizații din 9 țări europene și 24 parteneri strategici asociați, toți dedicați conceptului de mobilitate sustenabilă în turism.

Până la sfârșitul proiectului, în iunie 2019, fiecare destinație va promova mobilitatea sustenabilă în turism printr-un set cuprinzător de acțiuni. Acestea includ implementarea centrelor de informare în mobilitate și managerii în mobilitate, elaborarea măsurilor specifice de consolidare a capacităților pentru actorii locali și regionali și îmbunătățirea informării în mobilitate și turism pentru localnici și turiști. În plus, acțiuni pilot cu referire la închirierea de biciclete, transport, sisteme de parcare sau piste de bicicliști vor fi luate pentru a dezvolta mobilitatea sustenabilă de-a lungul Dunării.

Consiliul Județean Tulcea este Partener Strategic Asociat în cadrul Transdanube.Pearls, susținând acțiunile dezvoltate în cadrul proiectului.

 
Sursă foto: Consiliul Judeţean Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii