Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect Restricţii de comercializare a maşnilor second-hand

ro

28 Feb, 2018 10:53 1395 Marime text
41 de senatori şi deputaţi au iniţiat un proiect de modificare a Codului Fiscal, respectiv a art. 312 „Regimuri speciale pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi”, prin care impun restricţii de comercializare a maşnilor second-hand.   “Comercializarea autovehiculelor second-hand achiziţionate din afara ţării şi revândute în România se face doar de către persoanele juridice. Persoanele fizice pot achiziţiona o dată la doi ani un singur autovehicul second-hand pentru folosinţă proprie”, se arată în proiectul de modificare a Legii 227/2015 privind Codului Fiscal.

 Politicienii şi-au argumentat demersul prin necesitatea unei colectări mai eficiente a “impozitelor la bugetul de stat şi eliminarea operaţiunilor comerciale nefiscalizate de autovehicule second-hand achiziţionate în spaţiul intracomunitar şi revândute în România”.  
Potrivit inspectorilor ANAF, citaţi de iniţiatori, comercializarea maşinilor second-hand de către persoane fizice şi juridice s-a făcut fără  achitarea TVA şi a impozitului aferent, o mare parte dintre aceste operaţiuni nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale companiilor.   În plus, susţin politicienii, în ultimii ani România se confruntă cu o creştere explozivă a înregistrărilor de maşini second-hand, fapt ce a dus la o îmbătrânire a parcului auto naţional, cu mult peste media UE şi la o poluare fonică şi de mediu pentru cetăţenii României.

  Conform statisticilor citate de iniţiatori, în prmele 8 luni ale anului trecut au fost înmatriculate aproximativ 340.000 de maşini second-hand, 71% dinre acestea având peste 10 ani vechime.  

Senatul este prima cameră sesizată, avizul final urmând să fie dat de Camera Deputaţilor. Termenul de adoptare tacită este 24 aprilie 2018.

Sursa text: adevarul.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii