Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în 20 de județe, inclusiv Constanța Comerț cu autoturisme second-hand în valoare de 1 milion de euro!

ro

27 Feb, 2020 13:26 1774 Marime text

Zeci de autovehicule în valoare de peste 1 milion de euro au fost indisponibilizate, în urma celor 175 de percheziții desfășurate marți. De la locațiile unde s-a descins au fost ridicați aproximativ 120.000 euro în numerar (lei și valută), menționează Poliția Română.

Perchezițiile desfășurate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice - I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au vizat locuințe din București și 20 de județe (Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea), în cadrul a cinci dosare penale în care sunt cercetate fapte de evaziune fiscală în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand. În total au fost descoperite 39 de mașini.

Prejudiciul cauzat este de peste 35.000.000 de lei.
 
Au fost puse în aplicare 19 mandate de aducere. În ceea ce privește măsurile preventive, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de 7 persoane. Ieri, 26 februarie, au fostderulate activități de instituire a măsurilor asigurătorii.
 
În cauză, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate a oferit sprijin în vederea asigurării plasării autovehiculelor indisponibilizate și ridicate în spații special amenajate de depozitare, iar suportul operativ a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Sursă foto: Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii