Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:03 20 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții ale Poliției Române în locurile de comercializare a autovehiculelor second-hand. Ce s-a constatat

ro

29 Sep, 2018 10:15 634 Marime text
Pe parcursul a trei  zile, Poliția Română a desfășurat, în cooperare cu autoritățile din statele membre ale Uniunii Europene, investigații pentru combaterea furturilor de autovehicule și traficarea acestora.

Astfel, au fost găsite 32 de vehicule urmărite naţional sau internaţional.

Recomandăm persoanelor care doresc să achiziţioneze un autoturism second-hand din târgurile de profil sau de pe Internet, să fie prudenţi și să solicite vânzătorului prezentarea documentelor de identitate.
 
Polițiști de investigaţii criminale, rutieri şi de ordine publică, sub coordonarea Direcţiei Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au acționat, în perioada 25 – 27 septembrie a.c., pentru combaterea furturilor şi traficului internaţional cu autovehicule reclamate furate.
 
Activitățile fac parte din acţiunea internațională „JPO AUSTROCAR”, desfășurată simultan, în statele membre ale Uniunii Europene.
 
În cadrul operaţiunii, au fost organizate acţiuni în trafic și în locurile de comercializare a autovehiculelor second-hand și controale la punctele de lucru ale societăților comerciale ce au ca obiect de activitate dezmembrarea autovehiculelor și comercializarea subansamblelor rezultate.
 
La nivel naţional,au fost identificate 32 de vehicule urmărite în bazele de date naţionale şi internaţionale.
 
Astfel, 8 erau reclamate că  furate din Marea Britanie,cinci din Belgia, cinci din Spania,patru din Italia, trei din Germania, două din Franța și câte una era reclamată ca sustrasă din Polonia, Olanda, Bulgaria, Ungaria, respectiv din România.

Autovehiculele identificate au fost indisponibilizate, în vederea efectuării constatărilor tehnico-ştiinţifice.
 
Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din Poliția Română, pentru repatrierea acestora către persoanele vătămate.
 
Recomandăm persoanelor care doresc să îşi achiziţioneze un autoturism second-hand din târgurile de profil sau dintre cele oferite spre vânzare pe site-urile de internet specializate să fie prudenţi, să solicite vânzătorului prezentarea documentelor de identitate.
 
De asemenea, este recomandat să urmărească ca datele de identificare ale autoturismului înscrise în documentele de provenienţă să coincidă cu cele ştanţate pe şasiul vehiculului, întrucât există riscul ca aceste autovehicule să fie furate, iar cumpărătorul să rămână fără bunul în cauză.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii