Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:03 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pilot Stagiu militar voluntar pentru liceeni şi studenţi

ro

17 Aug, 2016 17:54 1284 Marime text
Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a vorbit, astăzi, la Cluj-Napoca, despre un proiect pilot care presupune crearea unui sistem prin care, pe bază de voluntariat, liceenii şi studenţii să poată beneficia de un stagiu de pregătire militară, potrivit Digi 24.

„Chiar în drum spre Cluj am avut o discuţie pe această temă cu domnul general Ciucă despre această idee pe care cu toţii o găsim foarte bună. Este o formulă de antrenare cu titlu voluntar a celor interesaţi de o perioadă de instruire militară. Este un element de bun augur pentru constituirea rezervei voluntare şi un element de interfaţare cu societatea. Am dori să facem asta în toată ţara”, a declarat Mihnea Motoc.

Comandatul Diviziei 4 Infanterie Gemina, generalul maior Ioan Manci, a declarat, marţi, că a fost constituit un grup de lucru care pregăteşte un proiect pilot de pregătire militară a liceenilor şi studenţilor, pe bază de voluntariat. Proiectul se adresează deopotrivă băieţilor şi fetelor şi ar presupune antrenarea acestora într-o unitate militară, cu program de la ora 05.30 la ora 22.00. Tinerii îşi vor însuşi atât noţiuni organizatorice cum ar fi curăţenia în dormitoare sau cantine, a afirmat Manci, cât şi noţiuni de tehnică militară, mai scrie Digi 24. 
Sursă foto: mta.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Christofor 17 Aug, 2016 21:50 Cu pasi marunti se urmareste reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Incepem cu PTAP pregatirea tineretului pentru apararea patriei din epoca ceausista