Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege PSD pentru militari. Ofiţer până la vârsta de 40 de ani!

ro

20 May, 2018 10:53 8655 Marime text
 
Potrivit Statutului cadrelor militare în vigoare, ofițerii în activitate provin din rândul absolvenților cu diplomă de licență ai instituțiilor militare de învățământ, al maiștrilor militari și subofițeri în activitate, absolvenți cu diploma de licență ai instituțiilor civile de învățământ superior, cu profil corespunzător specialităților militare, care au vârsta de cel mult 35 de ani. Inițiatorii propun majorarea acestei vârste la 40 de ani.
 
Propunerea legislativă, depuse de mai mulţi parlamentari PSD, printre care se numără şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, a fost depus la Camera Deputaţilor pentru dezbatere, prevede modificarea şi completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare. 
În expunerea de motive se arată necesitatea posibilităţii cadrelor didactice de urcare a cadrelor militare în ierarhia gradelor şi funcţiilor, dar şi adaptarea legii la situaţia actuală din domeniul salarizării şi pensiilor militare.
 
De asemenea, iniţiatorii cer modificarea articolului care priveşte posibilitatea de a refuza, motivat participarea la acţiunile militare desfăşurate în afara României, astfel încât elevii sau studenţii care au unul sau ambii părinţi invalizi de gradul I şi II, să poată refuza participarea, indiferent de Instituţia la care studiază.
 
Senatul este for decizional în cazul acestui proiect legislativ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii