Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Producatorii auto lanseaza din 2009, noi modele si in Romania

ro

30 Dec, 2008 15:36 1118 Marime text

Producatorii auto din străinătate lansează mai multe modele de maşini, care vor intra pe piaţa românească, începând de anul viitor. Astfel, Alfa Romeo va lansa cel mai mic model al mărcii, Peugeot vine cu altă decapotabilă, Toyota şi Ford aduc câte un supermini, iar Seat o berlină. Modele importante vor veni cu alte tipuri, precum: Renault Megane, Volkswagen Polo, Toyota Avensis sau Ford Fiesta. La Dacia, vin motorizările diesel pentru Sandero, iar la finalul anului viitor începe productia SUV-ului care va intra pe piaţă în 2010, informează HotNews.ro.

În primele luni ale anului viitor, importatorul Autoitalia va aduce în ţara noastră compacta în trei uşi Alfa Romeo MiTo. Maşina este disponibilă în trei versiuni de motorizare în Europa, cu puteri între 78 şi 155 CP,  iar preţurile autoturismului pornesc de la aproximativ 16.000 de euro. MiTo are 4,06 metri lungime, iar printre concurenţii săi se numară BMW seria 1 si Audi A3.

În primăvara lui 2009, marca germană Audi va aduce în România modelul A4 Allroad şi tot în prima parte a anului va sosi şi A5 cabrio. Tot anul viitor va intra pe piaţa A5 Sportback, în timp ce spre sfârşitul verii, SUV-ul Q7 va beneficia de o restilizare.

La BMW, noutatea principală este lansarea în primul trimestru a maşinii sport Z4. Noul Z4 va dispune în momentul lansării de o gamă de trei motoare pe benzină cu şase cilindri dispuşi în linie, cu puteri cuprinse între 204 CP şi 306 CP.

La Chevrolet cel mai important model care va ajunge la noi va fi Cruze, înlocuitorul lui Lacetti. Autoturismul va fi disponibil în Europa cu două motoare pe benzină: 1,6 litri 112 CP, 1,8 litri 140 CP şi un turbodiesel de 2 litri 150 CP. Va fi disponibilă opţional şi transmisia automată.

Pentru Citroen, o lansare interesantă va fi cea a monovolumului C3 Picasso. Modelul va fi produs în Slovacia şi va dispune de patru versiuni de motorizare. Maşina are 4,08 metri lungime, două motoare pe benzină, VTi 95 CP şi VTi 120 CP şi două diesel: HDi 90, respectiv HDi 110 FAP, nivelul emisiilor de CO2 fiind menţinut la un nivel scăzut

La Începutul anului va fi lansat oficial pe piaţa din România noul model decapotabil Ferrari California. Maşina este destinată persoanelor cu mai mai mulţi bani, preţul acesteia fiind de aproximativ 180.000 de euro.

La începutul lui 2009 va fi lansat în ţara noastră, modelul Ford, care va veni cu noua generaţie a supermini-ului Ka, cât şi Fiesta. Modelul Ka este produs în Polonia la fabrica în care Fiat-ul face micul 500. Mezina gamei Ford va fi disponibilă în Europa pentru început cu motorul pe benzină de 1,2 litri 69 CP şi un diesel de 1,3 litri 75 CP. Modelul Fiesta e produs din august la Koln, iar în ianuarie va începe producţia şi la Valencia. Printre concurenţii Fiesta se numară Renault Clio, Skoda Fabia şi Volkswagen Polo.

Nici coreenii nu vor sta degeaba, la inceputul lui 2009 iese pe piata Hyundai i20, inlocuitorul lui Getz. i20 e produs in India si va concura cu modele precum Volkswagen Polo si Opel Corsa.

La Hyundai, Kia are un model nou pe care îl va aduce la începutul anului viitor şi în România. Soul este un crossover de 4,1 metri lungime, cu garda la sol mai mare comparativ cu o maşină de clasă compactă. Noul model va fi disponibil cu două motoare pe benzină şi un diesel.

Nissan vine cu noutăţi, crossover-ul Qashqai va avea o versiune cu şapte locuri, iar volumul de încărcare va creşte şi el.

La Peugeot două noutăţi vor ţine capul de afiş anul viitor: versiunea decapotabilă a lui 308 şi SUV-ul 3008. Peugeot 308 CC va fi disponibil fie cu motorul pe benzină de 1,6 litri 150 CP şi cu dieselul de 2 litri la 140 CP. Acoperişul metalic se poate retracta în 20 de secunde, iar capacitatea portbagajului este de 266 litri când automobilul este decapotat şi 465 litri când nu este decapotat. La finalul anului ar trebui să fie lansat şi crossover-ul 3008 care a fost anticipat la salonul auto din Paris, de conceptul Prologue.


Porsche va veni în ţara noastră un model cu pretenţii. Germanii vor aduce la anul sedanul Panamera, de la care producătorii se aşteaptă la foarte multe vânzări. Se aşteaptă ca maşina să dispună de propulsorul V6, 3,6 litri, dar şi de unul mai puternic V8 4,5 litri. Maşina va fi construită la Leipzig şi va concura cu modele precum Mercedes CLS63 AMG şi Maserati Quattroporte. Panamera va fi o alternativă mai ieftină la maşini precum: Aston Martin Rapide şi Bentley Continental GT.

Francezii de la Renault nu stau nici ei degeaba, după ce anul acesta vânzările le-au scăzut sever în ţară. In primavara ar trebui să ajungă pe piaţă noua generaţie Megane hatchback si Laguna coupe, iar la sfârşitul anului Mai spre final şi Megane sedan.

Seat va lansa un model de la care se aşteaptă mult: berlina de clasa medie Exeo ce se inspiră din alte modele ale grupului VW: Passat şi A4.

Producatorul maşinii Toyota va lansa în România noua generaţie Avensis în ianuarie sau februarie 2009, în timp ce supermini-ul iQ ar trebui să ajungă în martie la noi. SUV-ul de oraş Urban Cruiser, prezentat şi el la salonul de la Paris, ar trebui să ajungă în showroom-urile din ţară în luna mai a anului viitor.

Noua generaţie Polo de la Volkswagen ar trebui să ajungă în România spre finalul lui 2009, dar până atunci va veni Golf Plus.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii