Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:26 30 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul general, Augustin Lazăr, respinge acuzațiile procurorului şef al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

ro

28 Feb, 2019 22:14 517 Marime text
Procurorul general al PÎCCJ respinge acuzaţiile nefondate ale lui Gheorghe Stan, procuror şef al S.I.I.J., conform cărora ar fi creat obstacole în asigurarea bazei logistice, în elaborarea organigramei sau în privinţa modului de interpretare a principiilor care guvernează activitatea Ministerului Public, informează Parchetul General. 

”În relaţia cu secţia nou înfiinţată a manifestat întotdeauna deschidere la dialog şi sprijin pentru asigurarea tuturor condiţiilor necesare funcţionării, acestei secţii asigurându-i-se, uneori prin eforturi deosebite şi în detrimentul altor compartimente, condiţiile necesare înfiinţării şi funcţionării.

Astfel au fost efectuate din timp demersurile pentru asigurarea cadrului legal şi administrativ de funcţionare a secţiei, respectiv pentru adoptarea statului de funcţii şi personal şi a regulamentului.

Menţionăm că operaţionalizarea S.I.I.J. nu a beneficiat de alocarea de resurse financiare şi umane în mod suplimentar, susţinerea necesităţilor acesteia realizându-se prin diminuarea corespunzătoare a resurselor celorlalte secţii. Spre exemplu, pentru o schemă de 5 procurori au fost alocate 5 birouri din care anterior a fost mutat personalul aparţinând altor compartimente” - se arată în comunicatul transmis de Parchetul General. 


Sursa ciotată mai precizează că funcţionarea în prezent într-un sediu separat se datorează inclusiv demersurilor şi alocării resurselor necesare de către procurorul general, S.I.I.J. nefiind ordonator de credite.

”Procurorul general al P.Î.C.C.J. solicită tuturor procurorilor înalte standarde profesionale şi respectarea legii, îndeplinirea atribuţiilor cu responsabilitate, independenţă şi imparţialitate.

Standardele de independenţă şi profesionalism sunt aceleaşi pentru toţi procurorii Ministerului Public, conform statutului constituţional şi cadrului legal, dar aşteptările de a corespunde acestora sunt cu atât mai mari în cazul unei structuri specializate să ancheteze magistraţi” - a mai transmis Parchetul General.

Ti-a placut articolul?

Comentarii