Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:01 15 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiul Grupului pentru Dialog Social pe anul 2018, acordat lui Augustin Lazăr. Mesajul procurorului general

ro

16 Apr, 2019 12:59 844 Marime text
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr a transmis un mesaj referitor la premiul acordat de Grupul pentru Dialog Social (GDS).
 
"Doresc să mulțumesc Grupului pentru Dialog Social pentru acordarea premiului GDS pe anul 2018. Sunt deosebit de onorat pentru primirea acestei distincții, pe care o consider o recunoaștere a eforturilor și rezultatelor Ministerului Public în lupta anticorupție, în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, în consolidarea statului de drept.
    
În acest context, am luat decizia de a transmite premiul GDS celor care – cu prețul vieții sau al unor suferințe inimaginabile – au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa.
     
Transmit acest premiu domnului Iulius Filip și tuturor dizidenților din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România, o dată cu asigurările mele că astăzi Ministerul Public este o instituție care activează la cele mai înalte standarde profesionale.
      
Folosesc acest prilej pentru a exprima încă o dată regretul pentru dramele și suferințele trăite de luptătorii anticomuniști, prin al căror curaj și sacrificiu a fost scrisă cea mai demnă pagină din istoria contemporană a României", transmite procurorul general.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii