Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:42 24 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost deţinut politic s-a suspendat din GDS Turcescu (PMP) - „Filipescu e un erou, e un OM de bun-simţ, o voce importantă a societăţii româneşti ante şi post '89!“

ro

18 Apr, 2019 00:00 1389 Marime text
Fostul deţinut politic Radu Filipescu se suspendă din GDS din cauza premiului acordat lui Augustin Lazăr. „Îl cunosc pe domnul Filipescu de zeci de ani. L-am văzut şi l-am ascultat cu mare plăcere în dezbaterile fierbinţi din anii '90 de la Grupul pentru Dialog Social. Am realizat cu domnia sa câteva emisiuni TV. Şi, mai presus de toate, i-am admirat disidenţa din anii ceauşişmului. Radu Filipescu e un erou, e un OM de bun-simţ, e o voce importantă a societăţii româneşti ante şi post '89. Radu Filipescu nu face gesturi gratuite şi nici nu caută publicitate în spaţiul public. Doar spune ce gândeşte şi spune bine”, afirmă într-o postare, deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu.
 
„Îmi pare rău, dar doresc să mă separ puţin de Grupul pentru Dialog Social, al cărui membru sunt de aproape 30 de ani. Îmi pare rău că nu am putut să fiu mai convingător în susţinerea mea în cadrul dezbaterilor din GDS. Am considerat şi susţinut că Augustin Lazăr nu a fost un torţionar, totuşi a avut un rol în funcţia de tânăr procuror, care nu poate fi neglijat. Nu a fost un rol de decizie, după părerea mea, în acele situaţii pentru deţinuţii politici deciziile fiind luate la Bucureşti. Am susţinut poziţia nu foarte simplă de a nu se continua cu demersul de decernare a Premiului GDS către procurorul general Augustin Lazăr. Ca urmare, mă autosuspend din GDS. Cred ca este importantă existenţa unei organizaţii de tipul GDS şi poate în viitor voi solicita să revin”, a precizat, la rândul său, Radu Filipescu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii