Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PRO TV Terenurile din scandalul de la Năvodari ar fi trebuit să ajungă la şeful Poliţiei Constanţa

ro

16 Nov, 2012 13:29 1949 Marime text
Primarul orasului Navodari va sta in urmatoarele 29 de zile dupa gratii. Procurorii anticoruptie au cerut arestarea lui, pentru dare de mita. El i-ar fi oferit doua terenuri, chiar sefului politiei din judetul Constanta, pentru inchiderea unor dosare.

Primarul, devenit celebru dupa ce in campanie si-a branduit ouale impartite ca mita electorala, este cercetat in zeci de dosare penale si a vrut sa obtina astfel protectia sefului politiei.

Primarul Nicolae Matei a fost retinut de procurorii anticoruptie pentru dare de mita. El i-ar fi dat sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta doua terenuri.

In schimbul lor, politistul trebuia sa inchida dosarele penale deschise pe numele edilului. Numai ca ofiterul a anuntat mita la parchet, care a monitorizat tranzactia.

Procurorii au ca proba un document pe care l-au reconstituit dupa ce a fost tocat intr-un aparat pentru distrus documente. Hartia continea informatii despre bani si terenuri.

Primarul din Navodari a intrat in atentia politistilor in urma unor tranzactii dubioase, motiv pentru care este anchetat in zeci de dosare penale.

Unul dintre dosarele aflate pe masa anchetatorilor vizeaza o tranzactie care ar fi adus statului un prejudiciu de 150 de milioane de euro.

Edilul i-ar fi vadut cumnatului sau 60 de hectare de teren din Tabara Navodari, la pretul de 7 euro/metrul patrat, asta in conditiile in care Consilulul Local platise pentru un metru patrat de 6 ori mai mult.

Nicolae Matei are 46 de ani si a devenit primarul muncipiului Navodari in 2008, cand a castigat alegerile dupa o lupta controversata cu contracandidatii sai.

A distribuit atunci in tot orasul mii de oua pe care inscriptionase mesajul: "Votati Matei Primar".

Edilul are o ferma avicola, o societate de produse si echipamente agricole.

Primarul are o proprietate impunatoare situata pe cateva hectare In curte are si o gradina zoologica in care creste lei, struti si cateva maimute.

La cateva ore dupa ce a fost adus pentru audieri la DNA, primarul a postat pe o pagina de socializare mesajul "nu sunt santajabil". iar "like-urile" in semn de sustinere nu au intarziat sa apara.

De altfel, oamenii din Navodari au doar cuvinte de lauda la adresa primarului, pe care il cred nevinovat.

Partidul din care face parte Nicolae Matei crede ca aceasta retinere ascunde interese politice. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii