Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinşi cu plase monofilament

ro

28 Sep, 2012 14:49 1033 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat cinci cetăţeni români care transportau, respectiv deţineau şase plase monofilament în lungime de 210 metri.

Miercuri, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Cernavodă au verificat pe raza localităţii Seimenii Mari un atelaj hipo în care se aflau V.M.N. (24 ani) şi M.M. (31 ani).

Cei doi transportau doi saci din rafie în care erau ascunse patru plase monofilament în lungime de 120 metri şi cantitatea de 6 kilograme peşte.

În aceeaşi zi, în jurul orei 07.00, o ambarcaţiune a SPF Cernavodă a verificat pe fluviul Dunărea o barcă din fibră de sticlă din care G.I. (51 ani) şi P.G. (18 ani) pescuiau cu o plasă monofilament în lungime de 40 metri.

Joi, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Băneasa l-au identificat pe malul lacului Oltina pe U.G. (41 ani) care pescuia cu o plasă din nylon în lungime de 50 metri.

Plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

În toate cazurile persoanele sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de nedeţinere a licenţei de pescuit comercial, deţinere şi utilizare a plaselor monofilament, transport al peştelui fără a poseda documente legale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii