Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:30 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, măsuri pentru limitarea efectelor ploilor abundente. Opt diguri au fost montate (galerie foto)

ro

24 Jul, 2018 13:56 1609 Marime text
Primăria Municipiului Constanța a luat măsuri pentru limitarea efectelor ploilor abundente care se anunţă începând cu ora 17.00. Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu valabil marţi, ora 17.00 până miercuri la ora 21.00.

Pentru a preîntâmpina eventualele inundații în zonele cu probleme din oraș, lucrătorii Serviciul de Protecție Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei împreună cu militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au montat în zonele nevralgice din oraș, un număr de opt diguri de protecție, după cum urmează:
  • Zona Delfinariu- străzile Tabla Buţii, Răchitaşi, Grozeşti, Oneşti, Dragoslavelor;
  • Zona Km 4-5 - în dreptul porţii de acces de la Secţia 5 de Poliţie;
  • Zona Coiciu - strada Izvor la intersecţie cu strada Poporului.

Primăria s-a pregătit și cu un număr de 1.300 de saci cu nisip. O parte dintre ei au fost deja poziționați pe străzile inundabile, o parte au fost împărțiți către asociațiile de proprietari din zona Bisericii Sfânta Maria de pe bulevardul 1 Mai, iar 500 sunt de rezervă, în caz de necesitate.
Totodată, reprezentanții Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei și 20 de echipe ale S.C. RAJA S.A. acționează încă de ieri dimineață pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor, cu 10 vidanje, iar reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi sunt prezenți în cartiere cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari, precizează reprezentanţii Primăriei Municipiului Constanţa.


Polițiștii locali din cadrul Primăriei s-au deplasat prin cartiere în scopul informării cetățenilor despre eventualele situaţii de risc ce pot apărea în perioada următoare şi despre măsurile care trebuie luate pentru a uşura munca echipelor de intervenţie. Totodată, sunt pregătiți să acționeze pentru fluidizarea traficului, împreună cu reprezentanții Poliției Rutiere.

"Constănţenii sunt rugaţi să nu staţioneze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenţia utilajelor ori în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora.

Facem un apel către constănţeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie şi, în cazul în care situaţia o impune, să se ferească de furtună în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă", menţionează Municipalitatea.
 
Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;
Dispecerat Serviciul gestionare spații verzi – 0722.54.53.66;
Dispecerat Serviciul protecţie civilă, securitate, sănătate în muncă şi situaţii de urgenţă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii