Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, în vizită oficială în Republica Slovacă

ro

04 Apr, 2019 18:35 903 Marime text
La 5 aprilie 2019, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, va efectua o vizită oficială în Republica Slovacă, la invitația omologului său, Peter Pellegrini.

Potrivit Biroului de presă al Guvernului Romîniei, vizita urmărește să contribuie la aprofundarea cooperării dintre cele două state, din perspectivă bilaterală, europeană și regională. Complexă și consistentă, interacțiunea româno-slovacă este construită pe un fundament durabil, reprezentat de afinități de ordin istoric și cultural și interese convergente cu deosebire în plan politic, economic și militar.

„Programul vizitei prim-ministrului României are două etape: una în orașul Banská Bystrica, incluzând convorbiri cu șeful executivului slovac, o depunere de coroană în Piața Insurecției Naționale Slovace și una în localitatea Zvolen, la cimitirul militar unde sunt înmormântați peste 10.000 de soldați români, căzuți în luptele pentru eliberarea Cehoslovaciei de sub ocupația nazistă” - a mai transmis Biroul de presă al Guvernului României.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii