Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:19 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preșcolarii și elevii vor primi miere polifloră ca supliment nutritiv. Camera Deputaţilor a adoptat astăzi proiectul de lege

ro

21 Nov, 2018 15:51 453 Marime text
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede stabilirea regulilor pentru acordarea mierii de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional, informează Agerpres.ro

Achiziţionarea mierii poliflore, transportul şi distribuţia acesteia la unităţile de învăţământ pot fi contractate de către consiliile judeţene, respectiv de către consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, cu asistenţa direcţiilor pentru agricultură judeţene, respectiv a Capitalei, prevede actul normativ.

Potrivit acestuia, se acordă gratuit pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional, miere polifloră, în limita unei cantităţi de 350 de grame lunar.

Autorităţile competente naţionale pentru acordarea mierii sunt Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Autorităţile competente la nivel local sunt consiliile judeţene, care îşi asumă organizarea şi derularea procedurilor de achiziţie, în condiţiile legii.

Mierea polifloră destinată consumului pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu hologramă care atestă calitatea, şi va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi achiziţionată din lanţul scurt de aprovizionare.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor verifică periodic calitatea mierii acordate în acest program, mai prevede proiectul adoptat.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ. 

Sursa: Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii