Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:22 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră rușinoasă la Constanța! Consilierii locali NU i-au acordat profesorului Dumitrașcu titlul de cetățean de onoare! (video)

ro

30 Mar, 2016 13:24 8265 Marime text
O premieră nedorită a avut loc astăzi în ședința de Consiliu Local Constanța. Propunerea ca cel mai important istoric al Dobrogei, după unii specialişti, prof. univ. dr. Gheorghe Dumitraşcu, să devină cetățean de onoare al orașului nu a primit voturi suficiente, având șase voturi împotrivă, neîntrunind astfel cvorumul necesar desemnării.

Cei adunați în sală special pentru acest eveniment au izbucnit în lacrimi. Chiar și Decebal Făgădău a avut glasul tremurat când s-a văzut nevoit să îi ceară iertare profesorului Dumitrașcu pentru că nu i s-a decernat acest titlu.

El spune că va repune proiectul de hotărâre pe ordinea de zi până când va fi votat, însă profesorul Dumitrașcu a replicat că nu își mai dorește acest titlu.

Propunerea către Primărie s-a făcut de către un licean din cadrul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ pe nume Ştefan Paraschiv (foto).

„Regret profund că s-a ajuns aici pentru că profesorul Dumitraşcu are o carieră de peste 45 de ani şi şi-a sacrificat sănătataea atunci când a fost nevoie de instaurarea democratiei în Constanţa.  Vreau să îl asigur pe prof. Dumitraşcu de stima şi preţuirea noastră şi într-un viitor foarte apropiat va trebui să reluăm iniţiativa noastră”, a declarat profesorul Valentin Ciorbea, aflat în sală.

 

„Îmi cer scuze în faţa colegilor mei că vă supunem acestui moment neplăcut. Mi-aţi fost nu doar profesor, ci şi diriginte şi părinte”, a declarat vizibil emoţionat Făgădău.


 
Citește și Profesorul Gheorghe Dumitraşcu ar putea deveni cetăţean de onoare al Constanţei!

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Claudya 30 Mar, 2016 19:32 Rusine !!! Nu veti avea niciodata respectul , valoarea si maretia domnului Dumitrascu ! Voi ati pierdut azi , iar dumnealui a castigat mult mai mult in ochii si in sufletele tuturor !!! Rusine sa va fie !!!
  • elena 30 Mar, 2016 19:11 Impardonabil gestul domniilor voastre, domnilor consilieri! Rușinea cu care l-ați împroșcat astăzi pe domnul profesor Dumitrașcu a pecetluit calitatea d-voastră umană. Ați ucis inima unui om de valoare care nu a fost apreciat la fanfaronada ”Oameni de valoare ai Constanței” pentru care vă bateți cu cărămida în piept. Acțiunea de astăzi vă scoate din rândurile diplomației și a bunei creșteri! Să vă fie rușine!!!
  • Marin 30 Mar, 2016 17:51 Dle profesor, dvs. sunteti o emblemă pentru noi constantenii. Renuntati la acest titlu, pentru ca faceti deja parte din istoria orasului nostru. Va doresc multa sanatate si numai bucurii !
  • TITAN 30 Mar, 2016 16:32 Ruşine, Puiu Haşotti! Te-ai făcut şi mai mic decât eşti, iar pe Dumitraşcu l-ai făcut şi mai mare decât e.
  • Cadru didactic 30 Mar, 2016 15:44 Rușine! Rușine! Rușine! Cei care au votat împotrivă sunt rușinea acestui oraș. Niște frustrați care nu s-au ridicat niciodată până la înălțimea vârfului ghetei d.lui profesor. Astfel de oameni, inculți, conduc această urbe. Ar fi indicat să avem numele acestor persoane pentru a le ,,da votul” la viitoarele alegeri.
  • Catalin 30 Mar, 2016 15:40 Nu il cunosc pe acest domn profesor deoarece nu am terminal lic la Mircea dar m-a cutremurat acest articol. Prolun sa aflam si numele celor 6 voturi si implicit si partidele din care fac parte daca tot ne cer voturile anul acesta...