Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sala de gimnastică din Complexul Sportiv „Dinamo“ va purta numele unui cetățean de onoare al Constanței (GALERIE FOTO)

ro

03 Aug, 2022 15:17 2125 Marime text
Marii antrenori Octavian Bellu și Mariana Bitang, în fața hotelului „Sport“ din Constanța

În urma unei inițiative comune a Federației Române de Gimnastică și a Clubului Sportiv Dinamo, sala de gimnastică din Complexul Sportiv Dinamo va purta numele marii antrenoare de gimnastică Mariana Bitang, informează CS Dinamo.
 
Reputatul tehnician, care, astăzi, își serbează ziua de naștere (foto jos), este și cetățean de onoare al municipiului Constanța, titlu primit în anul 2004.


 

Decizia acestei nominalizări (n.r. ca sala de gimnastică să-i poarte numele) s-a bazat atât pe contribuția esențială a Marianei Bitang în construirea sălii de gimnastică Dinamo, cât și pe cariera fabuloasă a reputatei antrenoare. Alături de Octavian Bellu, Mariana Bitang a fost declarată de World Record Academy drept cea mai de succes antrenoare din lume, cu peste 300 de medalii cucerite la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene. De numele celor doi antrenori se leagă, practic, cea mai prolifică perioadă din istoria sportului românesc. Mariana Bitang își serbează astăzi, 3 august, ziua de naștere, prilej pentru Clubul Sportiv Dinamo de a-i ura ”La mulți ani, cu sănătate!”, este mesajul de pe pagina de Facebook „CS Dinamo București“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:


Belu si Bitang, cetateni de onoare ai Constantei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii