Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Radu Mazăre

ro

19 May, 2011 16:12 2262 Marime text

cazino.jpgPrefectul Constanţei, Claudiu Iorga-Palaz, i-a scris primarului Constanţei, Radu Mazăre, o scrisoare deschisă, în legătură cu decizia edilului de a vinde Cazinoul din Constanţa. Iată ce îi scrie prefectul lui Mazăre:

„Domnule Primar,

Vă scriu în primul rând în calitate de constănțean, profund indignat de declarațiile prin care vă arătați dispus să vindeți Cazinoul, emblemă a orașului nostru și monument istoric reprezentativ pentru arhitectura românească.

Este de necrezut cum tratați acest simbol al Constanței, ca pe un obiect scos la talcioc, a cărui singură menire este să vă aducă profit. A afirma „Să dea Dumnezeu să vină cineva să vrea să îl cumpere" sau "Scot această fată bătrână și urâtă la mezat" reflectă, cu regret o spun, viziunea dumneavoastră asupra orașului nostru. Cum puteți să vă exprimați în asemenea termeni despre o clădire de patrimoniu, o construcție distinctă în peisajul arhitectonic național și european, pe care chiar și comuniștii au respectat-o? Domnule Mazăre, există și alte valori decât cele mercantile. Din păcate, atât dumnevoastră, cât și partenerul dvs., Nicușor Constantinescu, dovediți că nu prețuiți valorile spirituale și culturale, inițiind acțiuni menite să distrugă tot ce înseamnă reprezentativitate pentru orașul și județul nostru. Nu confundați Cazinoul din Constanța cu noțiunea de local public pentru jocuri de noroc!

În al doilea rând, vă scriu în calitate de prefect, asigurându-vă că voi face tot ce-mi stă în putere să blochez o eventuală hotărâre pe care o veți adopta pentru a putea vinde Cazinoul. Nu voi epuiza nicio prevedere a legii care să vă împiedice să „scoateți la mezat" acest simbol care nu vă aparține, căci Cazinoul înseamnă Constanța.

Claudiu-Iorga Palaz

Prefectul Județului Constanța"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • metin cerchez 19 May, 2011 14:50 ia zi palaz cum i ai dat lui cusu si ciote imobile cind erai sef juridic in primarie la mihaesi?nu te prezentai de 2 ori in instanta si lua mafia imobilele-unde e metropol,la capitol inclusib acr si str calarasi 1 etc0cum s aluat cinema progresul cu acte false de mafia imobiliara -dan cornel,george despina gica slabu-dna tace,,,de ce? cine ia spaga?
  • indignarea 19 May, 2011 13:21 Ce om finut e prefectul.Vorbe alese..!Dar de INCULTURA,LACOMIE,NEAMPROSTIE,MAFIE...ce ziceti?S-ar potrivi mai bine!
  • vasile 19 May, 2011 13:09 sunt de acord cu dl. prefect....dar in afara de aceasta scrisoare, face domnia sa diligente pt a salva acesta cladire de patrimoniu...poate chiar cu riscul de a ma deranja pe mine, estetic vorbind, vopsind-o in portocaliu ? accept asta....doar , doar se salveaza cladirea si de ce nu, chiar sa devina CAZINO