Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preasfinţitul Visarion Liturghie arhierească în Delta Dunării

ro

07 May, 2014 02:58 1784 Marime text
Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, s-a aflat ieri, în mijlocul credincioşilor din parohia Sfântul Gheorghe – Deltă care şi-a serbat ocrotitorul, după cum a precizat pentru agenţia de ştiri basilica, Alexandru Chituţă.
Cu acest prilej Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în sobor de preoţi şi diaconi în biserica cu hramul„Sfântul Mucenic Gheorghe” devenită neîncăpătoare pentru credincioşii prezenţi, în frunte cu autorităţile centrale şi locale ale judeţul Tulcea.
La sfârşitul slujbei Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură scoţând în evidenţă importanţa participării credincioşilor la ospăţul euharistic pentru a se împărtăşi din Pâinea cea Vie care s-a coborât din cer.
Un cuvânt de salut a prezentat şi dl Horia Teodorescu preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea şi dl. Lucian Simion prefectul Judeţului.
În urmă cu doi ani această biserică a avut de suferit de pe urma unui incendiu care a distrus-o parţial.
Acum biserica este restaurată în întregime fiind pregătită pentru pictură. Pentru implicarea în acţiunea de restaurare a sfântului locaş P.C. Pr. Lucian Tulcianu a fost hirotesit întru sachelar.
Parohia a oferit o agapă creştină tuturor celor prezenţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii