Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta, întrebat dacă Portul Constanţa trece la primărie Toate porturile mari europene sunt la primar

ro

27 Mar, 2013 18:25 936 Marime text
Portul Constanţa este posibil să fie trecut de sub administrarea Ministerului Transporturilor sub cea a Primăriei Constanţa, aşa cum de principiu se întâmplă şi cu porturi mari din Europa, precum Rotterdam, dar când şi cum se va face transferul rămâne de discutat, a declarat premierul Victor Ponta.
El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti dacă intenţionează să treacă Portul Constanţa în administrarea primăriei, având în vedere că primarul Radu Mazăre s-a arătat îngrijorat de modul în care se desfăşoară activitatea în cadrul acestei porţi maritime.

"De principiu, toate porturile mari din Europa, începând cu Rotterdamul, Hamburgul mi se pare că este la fel, au primăria ca acţionar, aşa încât principiul e foarte corect. Când şi cum vom face transferul o să discutăm", a spus premierul.

În toamna anului trecut, presa l-a citat pe primarul Constanței, Radu Mazăre, afirmând că există un acord între el şi premierul Victor Ponta de a transfera acţiunile Portului Constanţa la autorităţile locale şi că deputaţii constănţeni vor depune în Parlament un proiect de lege pentru transferarea acţiunilor Portului Constanţa deţinute de stat către autorităţile locale.

Susra AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii