Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţistul care a condus fără permis coloana oficială a lui Băsescu, condamnat

ro

23 Jun, 2015 13:46 1918 Marime text
 
Poliţistul care a condus coloane oficiale fără permis, condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. Augustin Căpîlnaş a făcut parte inclusiv din coloanele oficiale ale lui Traian Băsescu şi tot timpul a condus pe baza unei copii false a unui carnet de conducere, relatează România TV.

Cariera lui Augustin Căpîlnaş a început în 1994, când a debutat ca arhidiacon la Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia. A intrat rapid în graţiile şefilor şi a devenit şoferul Înaltpreasfinţitului Andrei. Timp de zece ani, până în 2004, Capâlnaş a condus maşina celei mai înalte feţe bisericeşti din Alba.

După ce a condus maşinile Bisericii Ortodoxe Române fără să fi făcut măcar şcoala de şoferi, Căpâlnaş a ridicat escrocheria la rang de artă. A decis să se angajeze la poliţie. A fost încadrat la Poliţia judeţului Cluj, la şcoala de agenţi. După doi ani a fost transferat la Poliţia judeţului Alba unde a ocupat funcţia de purtător de cuvânt. Căpâlnaş a reuşit apoi să obţină postul de purtător de cuvânt al Direcţiei de Poliţie Rutieră. Din această poziţie, Câpîlnaş le dădea sfaturi şoferilor, potrivit România TV.

Tot Căpâlnaş prezenta şi noile radare ale poliţiei. De asemenea, bărbatul conducea maşina de serviciu fără niciun fel de jenă. Cea mai mare dorinţă a poliţistului era să conducă maşinile care deschideau coloanele oficiale ale lui Emil Boc şi Traian Băsescu.

Colegii au descoperit insă cu stupoare că ofiţerul de poliţie nici măcar nu avea permis de conducere. El a depus un carnet fals la dosar. Când l-au verificat în baza de date, colegii au constatat că cel care era imaginea Poliţiei Rutiere nu a susţinut niciodată examenul pentru permisul de conducere.



Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii