Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii de la Imigrări au primit mai multe autospeciale noi. Una va ajunge la Tulcea

ro

04 May, 2018 15:09 2214 Marime text
15 autospeciale Dacia Duster îmbunătățesc condițiile de muncă pentru polițiștii de imigrări și sporesc mobilitatea în combaterea migrației ilegale și punerea în executare a măsurilor de returnare a cetățenilor străini, transmite Inspectoratul General pentru Imigrări. 
 
Începând de azi, 04 mai a.c., polițiștii din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului General pentru Imigrări își vor desfășura misiunile cu 15 autovehicule noi, intrate în parcul auto.
 
Potrivit IGI, autospecialele marca Dacia Duster au fost achiziționate în cadrul Proiectului European „Consolidarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul returnării prin dotarea cu autovehicule”, finanţat prin Fondul Azil, Migrație și Integrare.
 
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul combaterii imigraţiei ilegale şi returnării prin îmbunătăţirea dotării cu autoturisme destinate acestor activităţi.
 
Cele 15 autospeciale vor fi repartizate structurilor teritoriale pentru imigrări din Ialomița, Brașov, Brăila, Călărași, Covasna, Alba, Cluj, Bacău, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Hunedoara, Harghita, Tulcea, Prahova și Sălaj.
 
La repartizarea lotului, s-a avut în vedere starea tehnică și vechimea autovehiculelor din dotare, precum și nevoile operative ale structurilor pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zona de competență.
 
Acestea sunt dotate cu staţii emisie–recepţie, sisteme de avertizare acustică şi optică și stații mobile. Costul total al autospecialelor este de 1.542.921 de lei cu TVA și au fost cumpărate prin licitație publică deschisă.
În prezent, capacitatea de înzestrare a parcului auto al Inspectoratului General pentru Imigrări este de aproximativ 70%, fiind efectuate, în permanență, demersuri pentru completarea și înnoirea acestuia.
 
Întregul efort de îmbunătăţire a mobilităţii polițiștilor de imigrări are ca beneficiar final cetăţenii, prin asigurarea unui serviciu poliţienesc de calitate în combaterea migrației ilegale și punerea în executare a măsurilor de returnare. Totodată, prin această achiziție s-au îmbunătățit condițiile de muncă pentru angajații Inspectoratului General pentru Imigrări.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii