Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au confiscat 40 de tone de carne bănuită a fi alterată (video)

ro

28 Feb, 2016 11:29 2172 Marime text
 
Pe 26 februarie, poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul inspectorilor sanitar-veterinari, au ridicat în vederea confiscării aproape 40 de tone de carne, bănuită a fi alterată.
 
Astfel, poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială din Bucureşti, cu obiect principal de activitate comercializarea produselor cerealiere, care deţinea carne de pasăre, într-un depozit din Popești Leordeni.
 



În urma verificărilor efectuate, a reieşit că 22 de tone din marfa depozitată aveau termenul de valabilitate depăşit.
 
De asemenea, poliţiştii au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară cu care ar fi fost expediate către un agent economic din Iaşi peste 2,5 tone de carne, pentru care termenul de valabilitate expirase în luna noiembrie 2015.
 
Totodată, în urma verificărilor, a rezultat că proprietarul mărfii ar fi prezentat societății depozitare declarații de conformitate falsificate.
 
Cele aproximativ 25 de tone de carne de pasăre au fost confiscate, fiind dispusă şi  ridicarea a 15 tone de carne, cu termenul de valabiliate  neexpirat, pentru a fi expertizate de specialiștii Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.
 
La acţiune au participat și poliţişti rutieri ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.
 
Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Generale Anticorupție.
 
Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de comercializare de produse alimentare alterate, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
 
De asemenea, la data de 26 februarie, politiştii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară care se deplasa pe raza oraşului Babadag, spre localitatea Enisala, judeţul Tulcea.
 
În urma verificărilor, a reieşit că şoferul vehiculului, de 50 de ani, din localitatea Babadag, transporta 220 de kg. de carne de peşte, din diferite specii, fără respectarea normelor legale în vigoare.
 
Întreaga cantitatea de carne a fost confiscată, iar autoutilitara cu care s-a efectuat transportul mărfii a fost indisponibilizată.
 
Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii