Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:27 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criminal de război extradat din România

ro

24 Dec, 2015 08:31 894 Marime text
Poliția Română  a anunţat, în această dimineaţă, printr-un comunicat de presă, că va pune în aplicare primul mandat de extrădare din România, față de un bărbat urmărit internațional pentru crime de război.

Bărbatul, cetățean bosniac și sârb, a fost depistat la data de 1 noiembrie 2015, pe raza județului Timiș, fiind urmărit internațional de Interpol Sarajevo pentru crime de război.

Biroul Național Interpol București a transmis informarea de urmărire internațională către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, iar la data de 2 noiembrie a.c., instanța de judecată a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării, pentru 30 de zile.

Persoana în cauză este bănuită că, încălcând legislația internațională și în special Convenția de la Geneva cu privire la protecția populației civile, aceasta, ca membru al armatei, împreună cu alte persoane ar fi aplicat măsuri de intimidare și violențe fizice asupra unor etnici bosniaci, care au fost supuși muncii forțate într-un lagăr de concentrare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii