Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:55 19 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Locală Constanţa, la datorie! Peste 1500 de amenzi, aplicate săptămâna trecută. Ce abateri de la lege au constatat agenţii (galerie foto)

ro

24 Jul, 2018 11:11 972 Marime text
Poliţiştii din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 1539 de amenzi contravenționale în valoare de 352.761 lei, în urma controalelor efectuate săptămâna trecută.

Astfel, în intervalul 16-22 iulie a.c, au fost efectuate controale în municipiul Constanta și Stațiunea Mamaia pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, protectia mediului, depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care nu-și îndeplinesc obligațiile legale privind deținerea unui animal de companie, activitățile de comerț ilicit, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, modului in care se intervine in domeniul public, desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piața de către operatorii economici, etc.


La nivelul Directiei Generale Poliția Locală Constanța au fost înregistrate 413 abateri constatate cu privire la nerespectarea normelor legale, care se referă la circulația și fluidizarea traficului rutier de pe bulevardele și străzile din municipiu, în special opriri/staționări neregulamentare.

Scopul activităților întreprinse de către oamenii legii a fost cel al fluidizării traficului rutier din municipiul Constanța.

În atenția polițiștilor locali au intrat și persoanele care nu dețineau titlu de călătorie valabil și obligatoriu pentru mijloacele de transport in comun.

În acest domeniu au fost sancționați contravențional 565 de călători.

Nici abaterile din domeniul disciplinei în construcții, protecției mediului și activității comerciale nu au lipsit și dam cu titlu de exemplu câteva fapte depistate: executarea de construcții fără a detine actul final de autoritate al administrației publice pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor corespunzător măsurilor prevăzute de lege, acte de comerț ilicit pe plaja, dar și in zona adiacentă pietelor agroalimentare constănțene, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/ program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei în municipiul Constanța și protejarea mediului inconjurator, potrivit DGPL Constanţa.

Pe linia ordinii și liniștii publice au fost aplicate 171 de amenzi contravenționale pentru abateri  de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și 251 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor privind curățenia.

În ceea ce privește desfășurarea comerțului ilicit realizat pe domeniul public din zonele adiacente piețelor agroalimentareconstănțene și în zona de plajă din Stațiunea Mamaia, Modern și 3 Papuci au fost sancționate 93 de persoane, iar mărfurile și bunurile provenite  din activități neautorizate au fost supuse măsurii complementare de confiscare.

"Pe aceasta cale, aducem în atenția opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale care intră în sfera de competență a poliției locale, poate atrage răspunderea contravenționala a persoanei fizice sau juridice. Numai împreună putem asigura un climat de siguranță și disciplină în municipiul Constanța!, transmite DGPL Constanţa".

Ti-a placut articolul?

Comentarii